Berkshire Баффета може обійти Tesla за ринковою вартістю

26 окт, 09:45

Ринкова вартість інвестиційної компанії американського мільярдера Воррена Баффета Berkshire Hathaway наближається до показника американського виробника електромобілів Tesla Inc. і може навіть перевищити його. Про це пише Barron's.

Акції компаній
Папери Berkshire демонструють динаміку значно краще за ринок: акції класу, А знизилися приблизно на 4,7% з початку року, тоді як індикатор S&P 500 впав майже на 21%.

Тим часом акції Tesla впали на 43%, у тому числі на тлі показників поставок, що розчаровують.

Таким чином, ринкова вартість Berkshire зараз становить приблизно $630 млрд, тоді як Tesla — близько $672 млрд. При цьому на початку 2022 року Tesla оцінювалася в $1,1 трлн, перевищуючи Berkshire на $450 млрд.

Кількість акцій Berkshire класу А, які перебувають у обігу, становить близько 1,47 млн, як і акцій класу B. У Tesla цей показник становить близько 3,16 млрд.

Berkshire вже обійшла за ринковою вартістю такі компанії як Meta Platforms Inc. та Nvidia Corp., і стала шостою за цим показником серед компонентів індексу S&P 500. До п'ятірки лідерів входять Apple Inc., Microsoft Corp., Alphabet, Amazon.com Inc. та Tesla.

Акції Berkshire класу, А під час торгів у понеділок дорожчають на 1,7%, папери Tesla дешевшають на 3,6%.

Анна Недогибченко

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/266451.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua