Covid у Китаї зупинив виробництво на найбільшому у світі заводі iPhone

27 окт, 09:45

Мільйони людей у ​​Китаї перебувають під жорсткими обмеженнями через Covid. Окремі випадки коронавірусу призвели до закриття підприємств та перебоїв у роботі найбільшого у світі заводу з виробництва iPhone, передає УНН з посиланням на Сіньхуа та AFP.

Китай є останньою великою економікою, що дотримується стратегії нульового Covid, яка вперто продовжує раптові блокування, масові тестування та тривалі карантини у спробі звести до мінімуму інфекції.

Деталі

За даними Національної комісії охорони здоров'я, у найбільш густонаселеній країні світу в середу було зареєстровано всього 1241 новий локальний випадок, у більшості з яких не було жодних симптомів.

Вони включали спалах на заводі в місті Чженьчжоу, на якому працює близько 300 000 людей і який відомий як найбільший виробник iPhone у світі.

Foxconn Technology Group, яка керує підприємством, визнала спалах у середу, але заявила, що "експлуатація та виробництво... стабільні".

Компанія не уточнила, скільки співробітників постраждало від спалаху, але вказала, що це "невелика кількість".

"Наразі роботи з профілактики епідемії в Чженчжоу неухильно просуваються, і вплив піддається контролю", - йдеться в заяві.

У столиці Пекіні з'явилися ознаки подальшого посилення карантину: столичний тематичний парк Universal Resort заявив у середу, що він "тимчасово закритий для виконання вимог щодо боротьби з епідемією".

Доповнення

За оцінками японського інвестиційного банку Nomura цього тижня, понад 200 мільйонів людей перебувають під тією чи іншою формою посилених обмежень.

У північно-західному місті Сінін, де проживає 2,5 мільйона людей, мешканці скаржилися в соціальних мережах на жорстокі заходи щодо самоізоляції, причому деякі звинувачували у заниженні відомостей про випадки.

В середу Китай розпочав розгортання інгаляційної вакцини проти Covid, що вважається першою такою кампанією у світі. Вакцина, вироблена виробником CanSino Biologics з Тяньцзіня, була схвалена національними регулюючими органами минулого місяця і вводиться як бустерна для тих, хто раніше отримав щеплення.

Галина Крижанівська

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/266490.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua