Україна інформує МАГАТЕ про ядерний матеріал і наміри його застосування - Держатомрегулювання

28 окт, 11:00

Україна виконує свої зобов'язання згідно з Угодою про нерозповсюдження ядерної зброї та інформує Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) про будь-які операції з ядерними матеріалами. Про це повідомив в.о. голови Держатомрегулювання Олег Коріков під час брифінгу, передає УНН.

Цитата

"Україна виконує свої зобов'язання відповідно до Угоди про гарантії нерозповсюдження і Додатковий протокол до цієї угоди. Відповідно до цієї угоди, ми інформуємо МАГАТЕ про наш ядерний матеріал і про наміри щодо ядерного матеріалу, про технологію, яку ми використовуємо на тих чи інших радіаційно небезпечних установках", - сказав він.

Деталі

Коріков заявив, що Україна відкрита для візитів МАГАТЕ, зокрема до неоголошених, а також надає експертам агентства необхідний доступ до об'єктів. Він додав, що також ведуться реєстри радіаційних відходів, джерел іонізуючого випромінювання. Інформацію потім надають, у тому числі, МАГАТЕ.

За словами Корікова, працівники агентства регулярно відвідують Україну, щоб перевірити діяльність. Наступна інспекція очікується найближчим часом.

Нагадаємо

Українська сторона запропонувала МАГАТЕ провести верифікацію на двох підприємствах.

Марина Тищенко

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/266517.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua