Україна планує наступного року залучити $20 мільярдів від США та МВФ — Шмигаль

01 ноя, 09:00

Україна планує у наступному році отримати від США та Міжнародного валютного фонду (МВФ) $20 млрд. Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Потреби України
«Для покриття дефіциту бюджету наступного року Україна потребує від партнерів $38 млрд. Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄС працює над тим, аби надавати Україні 1,5 млрд євро щомісячно. Ми щиро вдячні за таку позицію. Решту коштів (це понад $20 млрд) Україна планує отримати від США та МВФ. За цими напрямками роботи є значний прогрес», — повідомив Шмигаль.

Прем'єр підкреслив, що під час зустрічі з очільницею Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою вони домовились якнайшвидше пройти всі підготовчі етапи, аби перейти до нової повномасштабної програми співробітництва з Фондом не пізніше першого кварталу 2023 року.

Нагадаємо
Як писав «Мінфін», 12 жовтня міністр фінансів Сергій Марченко обговорив з представниками та Міжнародного валютного фонду можливість нової кредитної програми для забезпечення пріоритетних видатків держбюджету у 2023 році.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/266611.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua