Мінфін Німеччини не готовий виділяти додаткові кошти на біженців

01 ноя, 17:30

Міністерство фінансів Німеччини не збільшуватиме фінансування земель на утримання біженців. Про це заявив глава міністерства Крістіан Лінднер, повідомляє DW.

«Подальше перекладання тягаря на федеральний бюджет дійшло до межі», — заявив міністр. — Я вважаю, що завдання федерального уряду полягає, скоріше, у тому, щоб покращити процес повернення на батьківщину осіб без права на перебування в Німеччині та загальмувати неврегульовану міграцію", — наголосив він.

За словами Лінднера, із федерального бюджету вже фінансується допомога для 570 000 українців, які отримують виплати в рамках базового матеріального забезпечення.

Загалом з початку війни в Україну до Німеччини прибуло близько мільйона українців. При цьому кількість іноземців, які в'їхали до ФРН з інших країн, становить 2014 року.

Але тоді федеральний бюджет не брав участі у фінансуванні допомоги цим людям, вона виплачувалася федеральними землями, підкреслив міністр фінансів. — А сьогодні з федерального бюджету виплачується істотна частина цієї допомоги".

Нагадаємо
Раніше «Мінфін» писав, що міста центральної Німеччини запроваджують мораторій на приїзд українських біженців через неможливість їх розмістити — місць не залишилося у готелях, таборах та навіть спортзалах.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/266615.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua