«Білий» ринок українських книжок оцінюють в 45% від довоєнного

07 ноя, 16:30

«Білий» ринок українських книжок нині становить 45% від довоєнного, оцінив директор видавництва “Фоліо” Олександр Красовицький під час брифінгу, пише УНН.

Деталі

«Мені здається, це дуже добрий показник, зважаючи на те, яка кількість платоспроможних читачів поїхала за кордон. А туди дуже складно переслати книжку з України, адже дуже дорога доставка», — пояснив Красовицький.

За його словами, великою проблемою для українського книговидавничого ринку є так звані “піратські” видання російських книжок.

«Сьогодні приблизно 15-20% ринку паперової книжки в інтернеті — це тіньовий ринок, надрукованих тут книжок російських видавництв. У червні Верховна Рада ухвалила закон, який обмежує продаж, ввезення і друк тут книжок, які походять з російської федерації. Але закон не підписаний Президентом. І це дуже прикро, бо вплив тих великих запасів російських і білоруських книжок, які завезли ще взимку, досі дуже сильний на ринок. На жаль, це також дозволяє українським піратам додруковувати тут велику кількість книжок, які вони крадуть у російських видавців. Зокрема, книжок, які видані у росії вже під час війни», — розповів директор видавництва “Фоліо”.

Нагадаємо

ВР у червні заборонила імпорт книг з рф та білорусі.

Юлія Шрамко

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/266797.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua