Мінагрополітики: Дефіциту базового набору продуктів немає. Оптові ціни на яйця знизились

12 ноя, 18:00

Дефіциту базового набору продуктів немає. Іноді виникає дисбаланс цін, як це було з гречкою. Оптові ціни на курячі яйця в Україні знизились на 10%. Про це розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Дисбаланс цін
«Іноді виникає дисбаланс цін, як це було з гречкою. Але засіяли більше площ, зібрали новий урожай — ціни впали.Так само зараз виник дисбаланс з ціною на яйця, спричинений кількома факторами (підвищення попиту, скорочення поголів'я курей та виробництва яєць та ін.). Наразі оптові ціни знизилися на 10%. А при відновленні поголів'я курей-несучок ціна повернеться до економічно обґрунтованої», — сказав він.

Висоцький зазначив, що в Україні наразі немає дефіциту базових продуктів. Водночас уряд реагує на коливання ринку та вживає відповідних заходів.

Нагадаємо
Раніше «Мінфін» писав, що Антимонопольний комітет вирішив перевірити, чому курячі яйця в Україні протягом вересня і жовтня сильно подорожчали.

У серпні ціна яєць в Україні у торговельних мережах становила 38 грн за десяток, у вересні — перевищила позначку в 50 грн, на початку жовтня сягнула 70−80 грн.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/266850.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua