Корпорація Баффета випередила Tesla за капіталізацією

20 ноя, 08:00

Інвестиційна компанія Berkshire Hathaway Уоррена Баффета випередила за ринковою вартістю виробника електрокарів Tesla Ілона Маска, який втратив понад $360 млрд ринкової капіталізації з вересня 2022 року. Про це повідомляє Bloomberg.

Деталі
Акції Tesla закрили напередодні торгівлю на позначці $604 млрд ринкової капіталізації проти майже $645 млрд конгломерату Уоррена Баффета. Водночас ще на початку 2022 року Tesla оцінювалася в $1,1 трлн — на 450 млрд дорожче, ніж Berkshire.

«Акції Tesla падають на тлі яструбиної політики Федерального резерву, який дедалі більше знижує зростання акцій, і негативної реакції, спричиненої купівлею Ілоном Маском соцмережі Twitter», — зазначає Blооmberg.

Рейтинг мільярдерів
У рейтингу мільярдерів Forbes, який вийшов в кінці вересня 2022 року, Ілон Маск посідає перший рядок зі статками в $251 млрд, Уоррен Баффет опинився на п'ятій позиції зі $97 млрд.

Як свідчать експерти, фондовий ринок США переживає наразі кінець епохи, коли ставку робили на дорогі технологічні компанії з агресивними планами розвитку на майбутнє.

«Підвищення відсоткових ставок спонукає інвесторів робити ставку на фірми, які пропонують стабільні грошові потоки тут і зараз, у той час, як відносна стійкість циклу промисловості та споживання є благом для стабільного бізнесу», — констатують в агентстві.

Нагадаємо
Раніше «Мінфін» писав про те, що, за даними Forbes, статки Ілона Маска знизилися на $110 млрд за 11 з половиною місяців.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/267107.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua