Глава МВФ назвала три напрямки, які змінять перспективи світової економіки

20 ноя, 10:00

Директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва під час виступу на саміті «Великої двадцятки» назвала три напрямки, які змінять перспективи світової економіки. Про це повідомляє пресслужба МВФ.

Деталі
«По-перше, треба дозволити торгівлі виконувати свою роботу. Усунення бар'єрів, особливо щодо їжі та добрив, може значною мірою допомогти протистояти стражданням сотень мільйонів людей. Ми не повинні допустити, щоб протекціонізм пустив коріння, і світ розпався на окремі блоки», — заявила Георгієва.

За підрахунками МВФ, розділений світ втрачав би щонайменше 1,5% ВВП щорічно.

«По-друге, борги. Це складно для всіх, хто пережив COVID-19. Але для 25% країн з ринковою економікою, що розвивається, і 60% країн із низьким рівнем доходу це руйнує їхню здатність справлятися з проблемою відсутності продовольчої та енергетичної безпеки», — додала вона.

Очільниця МВФ також закликала інвестувати у стійке до клімату сільське господарство.

«Ми й далі стикатимемося з потрясіннями. Проте очевидно, що якщо ми будемо інвестувати у стійке до клімату сільське господарство та розвиток з низьким вмістом вуглецю, ми зможемо досягти вищих стандартів життя для людей у всьому світі», — зазначила Георгієва.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/267108.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua