Країни Європи почали шукати обладнання для ремонту енергосистеми України після обстрілу

17 ноя, 11:00

Країни Європи почали шукати для України обладнання та устаткування, необхідне для ремонту енергосистеми після вчорашнього обстрілу. Про це повідомили у Міністерстві енергетики.

Це питання обговорили вранці на надзвичайному засіданні Міжнародної енергетичної консультативної ради високого рівня при Міненерго.

"Вчора росіяни здійснили наймасованішу атаку на енергетичну систему України, використавши близько 100 ракет, а також велику кількість дронів", – заявив під час засідання міністр Герман Галущенко.

За словами міністра, російські атаки завдали значної шкоди системі передачі електроенергії. Термінові ремонти протягом вечора і ночі дозволили відновити електропостачання ряду об’єктів критичної інфраструктури і населених пунктів, але ситуація в енергосистемі залишається складною.

Він попросив колег з Європи надати Україні додаткове обладнання, необхідне для ремонту. Учасники засідання відповіли, що вже проводять роботу з енергетичними компаніями своїх країн.

"Україна не одна у цій битві з агресором. Ми продовжуватимемо підтримувати вас і ваш енергетичний сектор", – заявила єврокомісарка з питань енергетики Кадрі Сімсон.

Участь у засіданні також взяли міністерка клімату та навколишнього середовища Польщі Анна Москва, міністр промисловості і торгівлі Чехії Йозеф Сікела, міністр економіки Словаччини Карел Хірман, а також представники профільних міністерств Греції, Великої Британії, Іспанії, Швеції, Норвегії, Данії, Естонії, Бельгії, Нідерландів, Румунії, Австрії.

Консультативна рада збереться ще раз у четвер на рівні технічних спеціалістів.

Андрій Водяний

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/267123.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua