В ЄС можуть заборонити анонімні криптовалюти

18 ноя, 17:00

У ЄС можуть заборонити конфіденційні криптовалюти внаслідок розгляду нових європейських правил щодо боротьби з відмиванням грошей (AML). Про це повідомляє Сryptobriefing.

Що відомо
У разі ухвалення нових правил, компанії, які надають криптопослуги, повинні будуть перевіряти особу клієнтів для трансакцій на суму навіть менше ніж 1000 євро.

Організації, які працюють за межами сфери, повинні будуть перевірити, чи мають їхні контрагенти ліцензію, і подивитися, які засоби контролю за відмиванням грошей вони використовують.

Нова політика фактично занесе в чорний список анонімні криптовалюти, зокрема Monero (XMR), Zcash (ZEC), Secret (SCRT) і Dash (DASH).

Згідно зі звітом, опублікованим Європолом, використання криптовалюти в рамках злочинних схем зростає. Однак загальна кількість і вартість криптовалютних трансакцій, пов’язаних зі злочинною діяльністю, являють собою обмежену частку кримінальної економіки порівняно з готівкою та іншими трансакціями.

Нагадаємо
Раніше «Мінфін» писав, що У Євросоюзі досягли згоди щодо регулювання торгівлі криптоактивами в країнах блоку: правила спрямовані на досягнення балансу між захистом споживачів та можливістю для розвитку нового ринку.

Анна Недогибченко

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/267193.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua