ЄС збільшує закупівлю російських нафтопродуктів перед вступом у силу ембарго

22 ноя, 10:30

Європейські трейдери поспішають наповнити резервуари російською нафтою до того, як набере чинності заборона Євросоюзу, оскільки альтернативні джерела все ще залишаються обмеженими.

Про це пише Reuters.

Згідно з даними Refinitiv, за наявності кількох безпосередніх економічно ефективних альтернатив дизельне паливо з Росії склало 44% від загального імпорту палива в Європі в листопаді порівняно з 39% у жовтні.

Так, відвантаження російського дизпалива для регіону Амстердам-Роттердам-Антверпен між 1 та 12 листопада зросло до 215 000 барелів на день, що на 126% більше, ніж у жовтні.

Хоча залежність Європи від російського палива впала з понад 50% після вторгнення Москви в Україну, Росія все ще залишається найбільшим постачальником дизельного палива на континент.

"ЄС повинен буде забезпечити себе достатніми обʼємами дизельного палива, щоб замінити російські обсяги, тепер паливо постачатимуть з США, Близького Сходу та Індії", – заявив аналітик ринку нафтопереробки та продуктів Юджин Лінделл.

Нагадаємо, що Європейський Союз припинить увесь морський імпорт російської нафти та більшість потоків трубопроводів із 5 грудня на знак засудження вторгнення Росії в Україну. З 5 лютого також вступає в силу заборона ЄС на поставки російських нафтопродуктів.

Крім того, Країни-члени Євросоюзу погодили восьмий пакет санкції проти Російської Федерації разом з обмеженням цін на нафту.

Очікується, що основними покупцями російської нафти після набуття чинності санкцій 5 грудня стануть Китай та Індія.

Раніше видання Bloomberg повідомляло, що для перевезення нафти в інтересах Росії у світі формується "тіньовий флот" з танкерів з невідомими власниками.

Світлана Манько

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/267240.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua