Mazda інвестує майже $11 мільярдів у виробництво електромобілів

23 ноя, 16:30

Японська Mazda Motor Corp інвестує близько 1,5 трлн ієн ($10,58 млрд) в електрифікацію своїх автомобілів, зокрема збільшення виробництва акумуляторних електромобілів, і прагне збільшити свою частку в загальносвітовому обсязі продажів автомобілів до 2030 року. Про це пише Forbes з посиланням на Reuters.

Старший виконавчий директор Mazda Акіра Кога сказав, що інвестиції будуть зроблені разом з її партнерами, без уточнення, і будуть використані для досліджень і розробок, вперше про це повідомила Nikkei.

Очікується, що частка електромобілів у світових продажах зросте до 25−40% до 2030 року порівняно з 25% раніше, йдеться у заяві компанії.

Генеральний директор Mazda Акіра Марумото також повідомив на прес-конференції, що компанія досягла угоди з Envision AESC, акумуляторним бізнесом китайської групи Envision, що займається відновлюваними джерелами енергії, про закупівлю акумуляторів для електромобілів, вироблених у Японії.

Автовиробник також заявив, що домовився про співпрацю з сімома компаніями, включаючи виробника електричних компонентів Rohm Co, для спільної розробки та виробництва електроприводів.

Нагадаємо
Автовиробники по всьому світу витрачають мільярди доларів на збільшення виробництва акумуляторів та електромобілів за умов посилення екологічних норм.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/267323.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua