Австрія майже вчетверо скоротила залежність від російського газу

23 ноя, 17:30

Австрія, яка ще станом на початок лютого імпортувала 79% природного газу з Росії, наразі залежить від російського газу на 21%. Про це пише Austria Presse Agentur, передає Укрінформ.

Деталі
«Австрія змогла зменшити свою залежність від поставок російського газу протягом кількох місяців до 21% у вересні. За підрахунками E-Control (австрійський енергетичний регулятор, — ред.), частка імпорту російського газу на початку війни в лютому цього року становила 79%», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в межах стратегії із заміни російського газу Австрія забронювала трубопровідні потужності в обсязі 40 терават-годин (ТВт/год) і німецькому та італійському напрямках. Це дає змогу країні закуповувати газ з Норвегії, скраплений природний газ та невеликі обсяги газу з Північної Африки та Центральної Азії.

«Ми зробили великий крок в напрямку позбавлення залежності від російського газу. Я хотіла б подякувати всім, хто допоміг зробити це можливим — енергопостачальникам, які шукали нові країни-постачальники, і всім людям, які заощаджують енергію вдома», — заявила міністер Австрії з питань захисту клімату, навколишнього середовища, енергетики, транспорту, інновацій і технологій Леоноре Гевесслер.

Вона також підкреслила, що по-справжньому вільними австрійці стануть лише тоді, коли зможуть повністю обійтися без російського газу.

«Ми працюємо над цим щодня на повну силу», — додала вона.

Раніше канцлер Австрії Карл Нехаммер заявив, що введення заборони на постачання російського газу не є можливим, оскільки від нього залежить стан промисловості та зайнятість населення в європейських країнах.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/267325.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua