Акції компанії Imago BioSciences злетіли на 105% на угоді з Merck&Cо

27 ноя, 12:00

Котирування біофармацевтичної компанії Imago BioSciences 20 листопада злетіли на 105,45% на відкритті основної торгової сесії в США і становили $35,75. На 18:21 зростання сповільнилося до 103,5%, ціна одного паперу склала $35,51, свідчать дані торгів на NASDAQ.

Як змінилася вартість акцій
Ціна на акції зросла більш ніж удвічі після повідомлення про поглинання біотеху американською фармацевтичною компанією Merck & Co., яка також відома за межами США та Канади як MSD.

Вона придбає акції Imago BioSciences за ціною $36 за папір, що на 106,9% перевищує ціну закриття торгів у п’ятницю, 18 листопада. Загальна вартість купівлі у такому разі оцінюється в $1,35 млрд. Очікується, що операцію буде закрито у першому кварталі 2023 року.

Після повідомлення про це акції Imago BioSciences злетіли на премаркеті на 105,7%, до $35,7, після чого торги призупинили.

Imago BioSciences займається створенням препаратів для лікування хвороб кісткового мозку. Одна з розробок компанії — препарат бомедемстат — бореться з надмірним виробленням тромбоцитів та еритроцитів і вже проходить другу фазу клінічних випробувань. Шляхом придбання цієї компанії Merck&Co. розраховує отримати нові методи лікування раку та різних рідкісних захворювань.

Передісторія
Влітку стало відомо, що Merck&Co. веде переговори щодо купівлі біотеху Seagen, який спеціалізується на розробці ліків від раку. Припускалося, що Merck&Co. заплатить за папери Seagen по $200 за штуку, що на той момент означало премію приблизно 14%.

Вартість операції в такому разі досягала б $40 млрд. Після новини про це акції Seagen злетіли майже на 20%.

Однак через деякий час Bloomberg повідомив, що переговори зайшли в глухий кут через розбіжності в ціні акцій.

Американська фармацевтична компанія Merck&Co. заснована як дочірня компанія німецької групи Merck у 1891 році.

У 1917 році була націоналізована Сполученими Штатами, а потім знову приватизована у 1919 році, коли Джордж У. Мерк викупив акції. Компанія виробляє рецептурні ліки, вакцини, біологічні препарати та продукцію для здоров’я тварин.

Анна Недогибченко

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/267329.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua