Нерухомість у Європі: скільки коштують квартири у новобудовах у різних європейських містах

27 ноя, 14:00

З огляду на вартість новобудов найдорожчою країною виявилася Великобританія. Вартість квадратного метра там становить приблизно 4905 євро. Про це йдеться у звіті консалтингової компанії Deloitte — Property Index, Overview of European Residential Markets, пише visitukraine.today.

Загалом дослідження охопило 23 країни та 68 міст Європи. У дослідженні було розглянуто лише великі населені пункти. Аналітики зазначають, що у маленьких містах та поселеннях житло коштує набагато менше.

Де найдорожча нерухомість
З огляду на вартість новобудов найдорожчою країною виявилася Великобританія. Вартість квадратного метра там становить приблизно 4905 євро.

Наступними найдорожчими країнами стали Австрія, Франція, Німеччина та Нідерланди.

Серед міст, в яких найдорожча нерухомість, опинилися Париж та Мюнхен.

Лідерами зростання цін стали словацьке місто Кошиці, де ціни на нерухомість підвищилися на 38,2% та нідерландський Роттердам, де зафіксовано зростання на 27,7%.

В яких країнах найнижча ціна на купівлю нерухомості
Найдешевше житло можна придбати на Балканах: наприклад, у Боснії та Герцеговині ви зможете придбати абсолютно нову квартиру за ціною не вище 1 000 євро за квадратний метр. Купівля нової квартири буде коштувати вам ще дешевше.

У Сербії, Польщі, Болгарії, Румунії, Португалії, Ірландії та Латвії житло коштуватиме не дорожче за 2000 євро за квадратний метр.

У Європі є лише два міста, в яких можна придбати житло не дорожче за 1000 євро за квадратний метр. Цими містами виявилися Варна — 885 євро за квадратний метр, і Бургас — 900 євро за квадратний метр.

Єдиними містечками Старого Світу, де справді фіксується падіння цін на нерухомість, виявились французький Марсель (-6%) та словенський Ціле (-6,1%).

Житло в оренду: у яких містах найвищі та найнижчі ціни
З огляду на середню вартість оренди очевидним лідером став Париж, маючи показник не менше 29,1 євро за квадратний метр. Також зазначається, що найдешевше житло можна орендувати у болгарських містах — Варні та Бургасі.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/267330.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua