Молдова відповіла на погрози РФ зменшити постачання: Газ в Україні не «осідає». Це запаси

24 ноя, 12:20

Претензії російського Газпрому, який звинуватив Україну у несанкціонованому відборі призначеного для Молдови газу, необґрунтовані, заявив міністр інфраструктури й регіонального розвитку Молдови Андрей Спину у Telegram.

"Газпром у звичному для нас недружньому стилі погрожує ще більше знизити постачання газу. Україну та Молдову звинувачують у тому, чого насправді немає. Щоб було зрозуміло, весь газ, який постачається до Молдови, доходить до нашої країни. І правий берег платить і платитиме за поставлений нам газ. Ті обсяги газу, про які говорить Газпром, — наші запаси, які ми зберігаємо у сховищах в Україні", – заявив Спину.

22 листопада Газпром заявив, що почав фіксувати "осідання" в Україні газу, призначеного для Молдови. Загальний обсяг нібито досяг 52,5 млн куб. м.

Російська компанія попередила, що з 28 листопада почне скорочувати подачу газу на ГВС "Суджа" для транзиту через Україну в обсязі добового недопостачання.

Оператор ГТС України заявив, що Газпром маніпулює, а його претензії пов'язані із запуском Молдовою віртуального реверсу на українсько-молдовській точці з'єднання Гребеники.

Погрожуючи зменшити обсяги транспортування в Молдову, Газпром намагається позбавити її можливості використовувати українську газотранспортну систему та підземні сховища газу і заблокувати інструмент віртуального реверсу, тим самим посиливши залежність від російського природного газу на початку опалювального сезону.

Андрій Водяний
 
ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/267360.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua