До кінця року Україна очікує від ЄБРР інвестицій на 3 мільярди євро

03 дек, 12:00

Амбітність цілей ЄБРР та Уряду дозволить реалізувати інвестицій у сумі до 3 млрд євро вже наступного року. Про це заявила міністр економіки України Юлія Свириденко під час зустрічі з президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Оділь Рено-Бассо в Лондоні.

Як зазначається, Свириденко під час зустрічі з Оділь Рено-Бассо обговорили усі можливі шляхи допомоги з боку ЄБРР у подоланні енергетичної кризи, яка зумовлена агресією Росії.

«Нещодавнє рішення про фінансування проєктів „Укренерго“ у розмірі 372 млн євро, до яких також входять грантові кошти уряду Королівства Нідерландів, є особливо вчасним і актуальним для проведення швидкого ремонту пошкоджень, спричинених масованим бомбардуванням», — наголосила Свириденко.

Під час зустрічі обговорювалися додаткові заходи, які можуть бути реалізовані банком в Україні, зокрема у сфері енергоощадності.

Головною темою розмови стала стратегія присутності ЄБРР в Україні. Досвід допомоги у фінансуванні проєктів цього року дозволяє збільшити масштаби діяльності ЄБРР в Україні. Амбітність цілей ЄБРР та Уряду дозволить реалізувати інвестицій у сумі до 3 млрд євро вже наступного року.

Нагадаємо
Раніше «Мінфін»писав, що Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) за підсумками 2022 року планує інвестувати у проєкти в Україні понад 1,5 млрд євро. Про це заявив керуючий директор ЄБРР у ​​Східній Європі та на Кавказі Маттео Патроні.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/267441.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua