Ситуація в енергосистемі покращується. Мета – зробити відключення плановими – Галущенко

01 дек, 12:20

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що ситуація в енергосистемі покращується з кожним днем. Якщо не буде нових обстрілів з боку Росії, то найближчим часом аварійних відключень не буде – тільки планові.

"Якщо не буде подальших обстрілів енергосистеми, то ми бачимо в найближчій перспективі можливість стабілізувати і скоротити час відключення. Більше того, це вже будуть планові відключення. В принципі, це основна мета – зробити їх плановими й зрозумілими для людей", – сказав він в ефірі єдиного телемарафону в середу, 30 листопада.

Він додав, що повністю відмовитися від відключень поки що не вийде через пошкодження теплової генерації, які неможливо відновити швидко.

Відновлення енергосистеми йтиме двома паралельними шляхами, сказав Галущенко.

Один – це максимально швидкий ремонт енергетичних об'єктів для відновлення нормального електропостачання. Другий – це повна перебудова енергосистеми.

"Ми не хочемо відновлювати глобально енергосистему в тому вигляді, як вона була. Ми будемо робити її сучасною, безпечною з урахуванням тих військових загроз, які є і які ніколи не розраховувалися при будівництві енергосистеми", – сказав Галущенко.

Після семи потужних ракетних атак, які Росія здійснила за останні півтора місяця, в Україні не залишилося ТЕС та ГЕС, які б не потрапили під удар. Внаслідок цього виник дефіцит генерації електроенергії, який Укренерго оцінює у 30%.
Після останнього обстрілу 23 листопада вперше аварійно зупинилися всі українські АЕС, а енергосистема пережила велику системну аварію, або блекаут. Відновити її вдалося тільки наступного дня після ракетного удару, але відтоді у всіх вільних від окупації регіонах України майже щодня відбуваються аварійні відключення світла.

Андрій Водяний

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/267467.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua