«Дамба ось-ось прорве». Тім Дрейпер прогнозує, що наступного року біткоїн злетить до $250 000

08 дек, 16:00

Венчурний капіталіст Тім Дрейпер вважає, що біткоїн досягне $250 000 за монету до середини 2023 року, навіть після важкого року для криптовалюти, відзначеного невдачами в галузі та падінням цін. Про це пише CNBC.

Раніше Дрейпер передбачав, що до кінця 2022 року біткоїн перевищить $250 000, але на початку листопада на технічній конференції Web Summit у Лісабоні він сказав, що це відбудеться лише у червні 2023 року.

Він підтвердив цю позицію у суботу, коли його запитали, як він ставиться до свого цінового прогнозу після краху FTX.

«Я продовжив свій прогноз на шість місяців. $250 тисяч, як і раніше, моя цифра», — сказав Дрейпер CNBC електронною поштою.

Що відбувається з біткоїном
Біткоїн має зрости майже на 1400% порівняно з його поточною ціною близько $17 000, щоб прогноз Дрейпера здійснився. Криптовалюта впала на понад 60% з початку року.

Цифрові валюти занепадають, оскільки посилення грошово-кредитної політики ФРС і ланцюгова реакція банкрутств великих галузевих компаній, включаючи Terra, Celsius і FTX, чинили сильний тиск на ціни.

Крах FTX також посилив і так серйозну кризу ліквідності у галузі. Криптовалютна біржа Gemini та кредитор Genesis входять до числа фірм, на які, як кажуть, вплинули наслідки неплатоспроможності FTX.

Минулого тижня ветеран-інвестор Марк Мобіус заявив CNBC, що біткоїн може впасти до $10 000 наступного року, що більш ніж на 40% нижче за поточні ціни.

Співзасновник Mobius Capital Partners правильно спрогнозував падіння до $20 000 цього року.

Проте Дрейпер переконаний, що біткоїн, найбільша у світі криптовалюта, у новому році зростатиме.

«Я чекаю втечі до якісної та децентралізованої криптовалюти, такої як біткоїн, і того, що деякі з слабших монет стануть реліквіями», — сказав він CNBC.

Дрейпер, засновник Draper Associates, є одним із найвідоміших інвесторів Кремнієвої долини. Він робив успішні ставки на технологічні компанії, включаючи Tesla, Skype та Baidu.

У 2014 році Дрейпер придбав 29656 біткоїнів, конфіскованих маршалами США на ринку даркнета Silk Road, за $18,7 мільйона. У тому ж році він передбачив, що ціна биткоїна через три роки підніметься до $10 000. Біткоїн піднявся майже до $20 000 у 2017 році.

Проте деякі інші ставки Дрейпера не справдилися. Він інвестував у Theranos, медичний стартап, який помилково стверджував, що здатний виявляти хвороби з кількох крапель крові. Елізабет Холмс, засновника Theranos, засуджено до 11 років в'язниці за шахрайство.

«Дамбу ось-ось прорве»
Обгрунтування Дрейпера для прориву вгору наступного року у тому, що для біткоїна залишається величезна невикористана демографічна група: жінки.

«Я припускаю, що оскільки жінки контролюють 80% роздрібних витрат і тільки 1 з 7 біткоїн-гаманців на даний час належать жінкам, гребля ось-ось буде зруйнована», — сказав Дрейпер.

Crypto вже давно має проблему гендерної нерівності. Згідно з опитуванням, проведеним Momentive для CNBC та Acorns, у цифрові активи інвестує вдвічі більше чоловіків, ніж жінок (16% чоловіків проти 7% жінок).

«Ритейлери заощаджуватимуть приблизно 2% на кожній купівлі, зробленій у біткоїнах порівняно з доларами», — додав Дрейпер.

«Коли люди зможуть купувати їжу, одяг та дах у біткоїнах, їм не потрібні централізовані банківські фіатні долари», — сказав Дрейпер.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/267682.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua