По всій Україні падають ціни на оренду житла

09 дек, 12:00

Ріелтори фіксують суттєвий спад вартості оренди нерухомості майже по всій Україні. Найбільше падіння цін — в Київській області. В листопаді в середньому по Україні житло можна було орендувати за 7 515 грн, що майже на 50% поступається жовтневому показнику.

Про це повідомили аналітики українського маркетплейсу DOM.RIA.

Для прикладу: в середньому місяць оренди 1-кімнатної квартири в Києві коштує 19 772 грн, що на 16,7% менше жовтневої ціни.

Станом на кінець листопада найдешевше житло можна орендувати у Чернігівській області – 2 411 грн, що на 33,8% менше ніж у жовтні.

На 7,1% впала вартість оренди житла в Закарпатській області. В регіоні середня ціна оренди 1-кімнатної квартири – 17 995 грн.

Загальний огляд ринку нерухомості в Україні показав, що відділи продажів новобудов працюють, житло продовжує переходи до етапу вводу в експлуатацію. Протягом осені, в Україні введено в експлуатацію 96 новобудов, зокрема у Києві – 14. Середня ціна за м² на кінець листопада в 1-кімнатній квартирі у Києві становить 46 425 грн. У порівнянні із жовтнем, відбулось зростання ціни на 2,57%. Найнижча середня ціна за м² в 1-кімнатній квартирі у Сумській області – 17 739 грн.

На вторинному ринку фіксується зростання кількості пропозицій, яке супроводжується певним збільшенням ціни.

Як повідомлялося раніше, ринок оренди житла в Україні стрімко відреагував на ворожі обстріли, що ще 10 жовтня пошкодили орієнтовно 30% енергетичної інфраструктури.

Перед укладанням угоди про оренду житла українці стали більш прискіпливо обирати локацію, аби будинок був якнайдалі від об’єктів енергетичної, газової та водної інфраструктури.

Віта Молодан

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/267703.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua