Сумлінна сплата рентних платежів наповнює місцеві бюджети Дніпропетровської області

12 дек, 10:44

Протягом січня – листопада до місцевих бюджетів Дніпропетровщини надійшло понад 2,3 млрд грн рентної плати. За словами в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Марини Твердохлєб, порівняно з відповідним періодом 2021 року надходження збільшились на понад 503 млн грн, або майже на 28 відсотків.
Керівник податкової служби Дніпропетровщини нагадала, що базовий податковий (звітний) період для рентної плати, зокрема за спеціальне використання води (далі – рентна плата), дорівнює календарному кварталу.
Податкові декларації з рентної плати подаються платниками до контролюючих органів протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу за місцем податкової реєстрації згідно.
Сума податкових зобов’язань з рентної плати, визначена у податковій декларації за податковий (звітний) квартал, сплачується платником до бюджету протягом 10 календарних днів після закінчення граничного строку подання такої податкової декларації.
Слід зазначити, що платники рентної плати подають одночасно з податковими деклараціями контролюючим органам копії, зокрема дозволу на спеціальне водокористування та статистичної звітності про використання води.
 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/267790.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua