Укроборонпром розробляє дрон-камікадзе з можливістю повернення

13 дек, 16:30

Державний концерн "Укроборонпром" розробляє дрон-камікадзе з можливістю повернення, розказав в ефірі телеканалу "Настоящее время" Олег Болдирєв – керівник проєктів Укроборонпрому.

За його словами, майбутній безпілотник схожий на іранські "шахеди", але має особливість.

"Він уже є. Я назвав би його "нульовим пацієнтом". Машина літає, зараз проходить навчання, тому що ми, говорячи про ударний безпілотник, кажемо про варіант камікадзе. Але ми, українці, дуже жадібні люди. У нас будуть камікадзе із можливістю повернення", – сказав Болдирєв, відомий також під псевдонімом Мартин Брест.

Апаратна частина дрона виготовлена з деталей іноземного виробництва. Болдирєв пояснив, що в Україні, наприклад, не виготовляють відеокамер потрібної роздільної здатності. Програмне забезпечення дрона буде українським.

"Все зібрати, покласти все у планер, створити програмне забезпечення, яке обслуговуватиме безпілотник, пов'язати його з наземною станцією і потім поборотися з РЕБ (засобами радіоелектронної боротьби) – це українське", – сказав Болдирєв.

Дальність цього безпілотника становитиме 1000 км, вага бойової частини – 75 кг, повідомив Укроборонпром 17 жовтня.

Для порівняння: ефективна максимальна дальність польоту Shahed-136 становить, за різними даними, 1000-1500 км з можливістю доставляти бойову частину вагою 40 кг. Іранці запевняють, що дрон може пролітати до 2500 км.

Андрій Водяний

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/267812.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua