Microsoft купує пакет акцій Лондонської фондової біржі

17 дек, 12:00

Корпорація Microsoft оголосила про рішення придбати 4% акцій Лондонської фондової біржі (LSE) та початок 10-річного партнерства. Технологічна компанія викупить акції, що належать до консорціуму, що складається з Blackstone і Thomson Reuters Corp. Про це йдеться у повідомленні компанії.

Деталі
«Ми раді вітати Microsoft як акціонер. Об'єднання наших провідних наборів даних, аналітики та глобальної клієнтської бази з комплексними та надійними хмарними послугами Microsoft та глобальним охопленням створює привабливі можливості зростання доходів для обох компаній», — сказав головний виконавчий директор LSE Девід Швіммер.

Партнерство передбачає використання даних та аналітики нового покоління, а також рішень для хмарної інфраструктури, створення нової інфраструктури даних для Лондонської біржі, а також рішень з аналітики та моделювання з використанням Microsoft Azure, штучного інтелекту та Microsoft Teams.

Лондонська фондова біржа також очікує, що додаткові грошові витрати в період з 2023 по 2025 рік становитимуть £250−300 млн, включаючи близько £100 млн у вигляді капіталовкладень та вплив на EBITDA у розмірі 50−100 базисних пунктів. У той самий час біржа очікує значного збільшення виручки у міру випуску нових товарів.

«Це стратегічне партнерство є важливим кроком на шляху LSE до того, щоб стати провідним глобальним бізнесом у галузі інфраструктури фінансових ринків і даних, і дозволить змінити досвід наших клієнтів», — сказав Швіммер.

Як пише Bloomberg, LSE також взяла на себе зобов'язання витратити щонайменше $2,8 млрд (£2,3 млрд) на хмарні послуги протягом наступних 10 років. Відповідно до угоди, платформа даних та ключова технологічна інфраструктура LSE буде перенесена у хмарне середовище Microsoft Azure, а її дані та аналітика взаємодіятимуть з певними програмами Microsoft.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/267818.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua