Акції Tesla ніколи не коштували так дешево. Експерти попередили про ризики нового падіння

15 дек, 16:30

Акції Tesla торгуються на мінімальних відмітках порівняно з очікуваним у майбутньому прибутком. При цьому деякі аналітики вважають, що котирування впадуть ще більше, зазначає Bloomberg.

Форвардне значення мультиплікатора P/E для акцій автовиробника знизилося до 30. Для порівняння, для індексу S&P цей показник дорівнює 17.

Падіння акцій
З початку року акції Tesla втратили 52% від вартості. Свого мінімуму цього року акції досягли під час торгів 22 листопада на рівні $166,19. Надалі акції не змогли значно зрости і за підсумками торгів у понеділок, 12 грудня, ціна однієї акції склала $167,82.

Тиск на котирування компанії знижує попит на її продукцію в Китаї, а також ризики того, що покупка Twitter генеральним директором Tesla Ілоном Маском негативно позначиться на останній.

«Мене найбільше турбує уповільнення темпів зростання в Китаї», — сказав головний ринковий стратег в інвесткомпанії Miller Tabak+Co. Метт Мелі. Однак він додав, що його турбує дещо ще: «Доки Ілон Маск проводить багато часу з Twitter, це стримуватиме зростання акцій».

За словами експерта, покращення ситуації з продажами у Китаї може позитивно вплинути на настрої інвесторів. Якщо ж обидва вищеназвані негативні фактори збережуться, то акції можуть впасти до $150 за штуку, перш ніж знову стануть цікавими інвесторам, спрогнозував Мелі.

Тим часом аналітик інвесткомпанії Wedbush Ден Айвз припустив, що через зниження капіталізації Tesla, що продовжується, може зіткнутися з тиском з боку інвесторів-активістів у 2023 році.

За словами Айвза, які передає Business Insider, інвестори можуть вимагати від Tesla, щоб та запустила програму зворотного викупу акцій, збільшила прибуток або зробила якісь «стратегічні кроки».

Раніше аналітик компанії Fundstrat Марк Ньютон попередив, що у 2023 році акції Tesla у разі реалізації екстремального сценарію можуть обвалитися до $109. Це на 35% нижче за рівень закриття торгів у понеділок, 12 грудня.

Передісторія
Минулого тижня Bloomberg повідомив, що Tesla планує скоротити випуск Model Y на заводі в Шанхаї на 20% у місячному вираженні. Незважаючи на те, що представник компанії пізніше спростував цю інформацію, акції після публікації новини впали на 6,37%.

Анна Недогибченко

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/267917.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua