Світова торгівля зросте до рекордних $32 трильйонів у 2022 році — ООН

15 дек, 17:30

Обсяг світової торгівлі має досягти нового рекорду цього року, збільшившись приблизно на 12% — до $32 трлн, згідно зі звітом ООН, який водночас сигналізує про уповільнення у 2023 році, пише Bloomberg.

Прогноз ООН
«Суттєве зростання торгівлі протягом останнього року було здебільшого пов’язане зі збільшенням вартості торгівлі енергетичними продуктами», — йдеться у звіті Конференції ООН з торгівлі та розвитку, опублікованому у вівторок.

Торгівля товарами зросла до $25 трильйонів, збільшившись приблизно на 10% порівняно з попереднім роком. Відповідно до звіту, торгівля послугами зросла на 15% порівняно з минулим роком і склала майже $7 трильйонів.

«Організація ООН очікує, що вартість світової торгівлі з поправкою на інфляцію зменшиться наступного року через сукупний вплив геополітичних конфліктів, повільне економічне зростання, вищі ціни на товари та рекордний рівень світового боргу. Виходячи з обсягів, «торгівля продовжувала зростати протягом 2022 року, що є сигналом стійкого глобального попиту», — йдеться у звіті.

Однак, повільне економічне зростання та інфляція, ймовірно, перешкодять міжнародній торгівлі в наступному році.

«Хоча перспективи світової торгівлі залишаються невизначеними, негативні фактори, схоже, переважають позитивні тенденції», — сказав Унктад.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/267919.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua