Євросоюз ввів санкції ще проти майже 200 росіян та юросіб – там армія, депутати, міністри

19 дек, 14:00

16 грудня Європейський Союз ввів санкції ще проти майже 200 росіян та юридичних осіб у Росії за повномасштабне вторгнення та війну Росії проти України. Про це йдеться на сайтах Євроради та Єврокомісії.

Як зазначається, Єврорада ухвалила сьогодні рішення запровадити обмежувальні заходи щодо 141 фізичної та 49 юридичних осіб у відповідь на ескалацію російської військової агресії проти України.

До списку санкцій потрапили російські збройні сили, а також окремі офіцери та підприємства оборонно-промислового комплексу, депутати Державної Думи та Ради Федерації, міністри, російська проксі-влада на окупованих територіях України та політичні партії, серед інших.

"До цього списку входять ключові постаті, причетні до жорстоких і навмисних ракетних ударів Росії по мирних жителях, викрадення українських дітей до Росії та крадіжки української сільськогосподарської продукції", – повідомили в Єврораді.

Зокрема до нових санкційних списків увійшли віцепрем'єрка Тетяна Голікова, помічник президента РФ Максим Орєшкін і глава Федеральної податкової служби Данило Єгоров, депутатка Держдумы Валентина Тєрєшкова, дочки Рамзана Кадирова – Айшат і Каріна.

Наталія Медведєва

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/267987.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua