У Німеччині відкрили перший плавучий газовий термінал

20 дек, 17:00

У портовому місті Вільгельмсгафен у Нижній Саксонії відкрили перший у Німеччині плавучий термінал для обробки скрапленого природного газу (СПГ). У проведеній в суботу, 17 грудня, урочистій церемонії відкриття взяв участь канцлер Німеччини Олаф Шольц. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Деталі
Відкритий плавучий термінал покликаний допомогти закрити прогалину в газопостачанні Німеччини, спричинену браком постачання трубопровідного газу з Росії.

Першим цей об'єкт має прийняти судно зі скрапленим газом із Нігерії. Його обсягу має вистачити для покриття річної потреби 50 тисяч німецьких домогосподарств.

«Це тепер нова німецька швидкість, з якою ми розбудовуємо інфраструктуру, і вона має стати зразком не тільки для цього об'єкта, але і для багатьох, багатьох інших», — заявив Шольц.

Плани на майбутнє
До кінця наступного року в Німеччині планують відкрити ще чотири аналогічних плавучих СПГ-термінали. Фінансові витрати на спорудження цих чотирьох об'єктів перебере на себе німецька держава.

Ще один термінал спорудять коштом приватних інвесторів. Річна потужність мережі СПГ-терміналів має становити не менше 30 мільярдів кубометрів природного газу, що приблизно дорівнює третині річної потреби Німеччини в цьому виду енергоносіїв.

Це має значно зменшити дотеперішню залежність Німеччини від російського трубопровідного газу.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/268020.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua