Світовий банк вже залучив до фонду підтримки України $250 мільйонів

21 дек, 17:00

Світовий банк створив багатосторонній трастовий фонд для підтримки уряду України. Про це йдеться в повідомленні СБ, передає Інтерфакс-Україна.

Що відомо
До фонду залучено стартове фінансування обсягом $250 млн.

«Цільовий фонд підтримки, відновлення та реформування України (URTF), керівництво яким здійснюватиме СБ, забезпечить скоординований механізм фінансування та підтримки діяльності уряду», — сказано в повідомленні.

Відповідно до зобов'язань уряду Швейцарії щодо установчого внеску та внесків урядів Австрії, Ісландії, Литви, Нідерландів, Норвегії та Швеції, початкова загальна сума фонду становить $250 млн.

Канада та Японія також пообіцяли підтримати фонд URTF. Очікується, що приєднаються й інші партнери.

Передісторія
Раніше «Мінфін» писав, що Світовий банк 16 грудня оголосив про створення нового багатостороннього трастового фонду для підтримки уряду України у заходах на забезпечення критично важливих потреб держави в нинішніх умовах війни та подальше відновлення.

Фонд URTF функціонуватиме в рамках загального Фонду мультидонорських ресурсів для функціонування установ та інфраструктури України, який є частиною ширшої міжнародної підтримки країни та координується групою Світового банку.

СБ нагадує, що на сьогодні мобілізував $18 млрд екстреного фінансування для України з урахуванням зобов'язань донорів, із яких понад $13 млрд уже виплачено. Найбільшим донором виступають США.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/268056.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua