За тиждень з Росії «вийшла» одна іноземна компанія, ще 6 — заявили про «вихід» — KSE

21 дек, 17:30

Станом на 18 грудня 144 компанії з іноземним капіталом повністю завершили вихід з ринку РФ, 1156 компаній перебувають у процесі виходу. Водночас наразі 501 іноземна компанія скоротила поточні операції в РФ та призупинила нові інвестиції, а ще 1201 — продовжує свою діяльність в Росії. Про це свідчить моніторинг KSE Institute.

Вихід компаній
Протягом тижня з ринку РФ повністю «вийшла» одна іноземна компанія, ще 6 — заявили про «вихід». Компанії, які повністю вийшли з РФ, мали щонайменше 284 тис. осіб персоналу, $36,2 млрд річного доходу, $14,9 млрд капіталу та $31,7 млрд активів.

Аналітики KSE Institute наголошують, що складно недооцінити вплив на економіку Росії лише 144 компаній, які повністю вийшли з країни. Адже в них працювало майже 20,4% персоналу, занятого в іноземних компаніях.

Лише в минулому році ці 144 компанії генерували виручки на 36,2 млрд дол або 12,3% від всієї виручки і сплатили 3,2 млрд дол податків або 12,9% від загальної суми податків, сплачених компаніями, які спостерігалися.

Крім того, цьогоріч через санкції у Росії порушені існуючі раніше ланцюги поставок пов’язаних із новорічними святами товарів, які традиційно замовляють росіяни.


Через санкції Заходу новорічні подарунки для росіян подорожчали на 20% у порівнянні з минулим роком, зокрема через необхідність налагодження співпраці з іншими постачальниками.

Цілком очікувано, що росіянам доведеться витратити на сервіровку новорічного столу на 15−20% більше коштів, ніж минулого року. Адже інфляційний шок через санкції призвів до зростання вартості практично всіх продуктів, які входять до складу традиційних до новорічного свята страв.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/268057.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua