Аналітики назвали найнадійніші електромобілі на світовому ринку 2022 року

21 дек, 18:00

Найнадійнішим електромобілем у світі визнано новийKia EV6 2022 року. Загалом авто з електродвигунами мають більше недоліків, ніж бензинові чи дизельні машини. Про це випливає з результатів дослідження Consumer Reports, що ґрунтуються на відгуках власників авто, пише ubr.

Другим найнадійнішим електромобілем вважається Tesla Model 3. Третє місце посідає Nissan Leaf другого покоління. При цьому аналітики попереджають, що всі три моделі відстають за надійністю від традиційних авто на паливі.

Також у п'ятірку найнадійніших потрапили такі моделі: Hyundai loniq 5 та Tesla Model Y. Наприкінці топ-10 опинилися Hyundai Kona Electric та Chevrolet Bolt EUV.

Теоретично електромобілі повинні бути більш надійними, ніж моделі з бензиновими двигунами, оскільки в них набагато менше деталей і елементів, що швидко зношуються, вказують аналітики.

У них також відсутні складні трансмісії, системи запалення та подачі палива, клапанні механізми та вихлопна система.

Також електрокарам не потрібно міняти моторне мастило чи свічки запалювання. А гальмівна система не сильно навантажується через рекуперативне гальмування, яке заряджає акумулятор.

Але дані опитування автовласників показують, що сучасні електромобілі зазвичай більш проблематичні.

Власники повідомляють про проблеми, пов'язані з акумуляторними батареями, зарядкою, електродвигунами та унікальними системами обігріву та охолодження. Також часто скарги пов'язані із мультимедійною системою.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/268058.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua