Платник ПДФО отримав спадщину: дії нотаріуса (уповноваженої особи)

21 дек, 10:10

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області звертає увагу, що нотаріус за місцем розташування державної нотаріальної контори або робочого місця приватного нотаріуса та/або в сільських населених пунктах – уповноважена на це посадова особа відповідного органу місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини щокварталу подають до контролюючого органу інформацію про видачу свідоцтв про право на спадщину в порядку, встановленому розділом ІV Податкового кодексу України (далі – ПКУ) для податкового розрахунку. У такому самому порядку нотаріуси подають інформацію про посвідчення договорів дарування.
При цьому у такому податковому розрахунку обов’язково зазначається сума доходу у вигляді вартості успадкованого майна, отриманого платником податку на доходи (ПДФО), зазначеним у п.п. 174.2.2 п. 174.2 ст. 174 ПКУ.
Нотаріус або в сільських населених пунктах – уповноважена на це посадова особа відповідного органу місцевого самоврядування видає спадкоємцю-нерезиденту свідоцтво про право на спадщину за наявності документа про сплату таким спадкоємцем податку з вартості об’єкта спадщини.
Норми передбачені п. 174.4 ст. 174 ПКУ.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/268077.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua