Фонд підтримки енергетики України вже зібрав 155 мільйонів євро

31 дек, 08:00

Фонд підтримки енергетики України, який створений при Секретаріаті Енергетичного співтовариства, вже зібрав 155 млн євро, і продовжує наповнюватись. Про це повідомив заступник міністра енергетики з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков під час виступу на річному підсумковому засіданні Президії Торгово-промислової палати України.

Закупівлі обладнання та устаткування
За його словами, уже здійснюються закупівлі обладнання та устаткування для енергокомпаній України, відповідно до їх потреб і списків, які затверджені Міністерством енергетики України.

Наразі єдиною закупівельною організацією в межах Фонду є проєкт з енергетичної безпеки Агенції США з міжнародного розвитку (USAID).

«Ми запрошуємо українські компанії, які є виробниками чи постачальниками енергетичного обладнання, долучатись до участі в закупівлях, надавати інформацію про потенціал компанії, щоб закупівельна організація могла придбати обладнання якомога швидше. Це спростить проведення закупівель та пошук постачальників», — сказав Демченков.

Він також додав, що українські компанії матимуть пріоритет в тендерах за умови конкурентного поєднання ціни, якості та термінів постачання обладнання.

«Але з огляду на ситуацію на ринку, участь іноземних компаній також дуже важлива для постачання обладнання, яке не виробляється в Україні», — зазначив заступник міністра.

Зареєструвати компанію можна за спеціальною формою на сайті Енергетичного співтовариства.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/268245.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua