У листопаді виплати відшкодування вкладникам банків, що ліквідуються, склали 137 мільйонів

29 дек, 16:00

У листопаді 2022 року виплати гарантованого відшкодування вкладникам банків, що перебувають в управлінні Фонду гарантування вкладів, склали 137,4 млн грн. Про це повідомляє пресслужба ФГВФО.

Деталі
Майже 90% відшкодування за цей період отримали вкладники двох банків — Січ та Мегабанк — 72,3 млн грн і 49,9 млн грн, відповідно.

«Вкладники цих банків отримують повне відшкодування за вкладами, включно з відсотками, згідно з квітневими змінами до законодавства», — зазначила заступник директора-розпорядника Фонду Наталія Рудуха.

Загалом у січні-листопаді поточного року вкладники банків, що ліквідуються Фондом, отримали гарантоване відшкодування на суму більш як 5 752,9 млн грн.

Нагадаємо
Після набуття чинності Закону України № 2180-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб», на час дії в Україні воєнного стану та протягом трьох місяців після його скасування чи припинення запроваджено 100% гарантії за банківськими вкладами. Це означає, що вкладникам банків, визнаних неплатоспроможними на час дії цієї норми, Фонд відшкодовує повну суму їх вкладів.

Станом на 1 грудня 2022 року загальна сума виплат у межах гарантованого відшкодування вкладникам банків, переданих в управління Фонду після набрання чинності Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» (26.02.2012), склала 96 732,2 млн грн.

До набрання чинності зазначеного закону Фонд виплатив вкладникам відшкодування на загальну суму 4 686,4 млн грн. До 2012 року Фонд лише відшкодовував гарантовану суму вкладникам неплатоспроможних банків, при цьому тимчасову адміністрацію та ліквідацію здійснював НБУ.

Таким чином, з початку заснування Фонду сума виплат гарантованого відшкодування склала 101 418,66 млн грн.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/268331.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua