Мінфін не планує докапіталізацію державних банків у наступному році

30 дек, 17:00

Міністерство фінансів наразі не планує докапіталізацію державних банків у наступному році, проте така потреба може виникнути після проведення стрес-тестів банків. Про це міністр фінансів Сергій Марченко заявив у інтерв`ю РБК-Україна.

Деталі
«Ні, поки не передбачена. Цю потребу може оцінити певне стрес-тестування, яке проводиться Національним банком. Якщо буде така потреба і буде неможливість виконання держбанками певних нормативів — будемо думати про це», — сказав Марченко, відповідаючи на запитання про можливу докапіталізацію держбанків.

За його словами, у військовий період часу досить сприятлива політика у частині нормативів, виконання їх банками, в тому числі державними.

«Тому побачимо, на даному етапі я б не ставив це питання як особливо нагальне. У нас є інші проблеми, які ми маємо закрити», — додав голова Мінфіну.

Банки не зацікавлені у кредитуванні бізнесу
Водночас він констатував, що у нинішніх умовах банки не зацікавлені у кредитуванні бізнесу.

«Банки не зацікавлені сьогодні в кредитуванні. „Доступні кредити 5−7-9“ — це єдина програма, яка кредитує, з компенсацією відсоткової ставки. Є дуже мало нових кредитних рішень, без урахування „5−7-9“. Коштів у банківській системі більш ніж достатньо, ліквідність надзвичайно велика. Способи використання цієї ліквідності всім відомі. Але банки воліють використовувати депозитні сертифікати як спосіб збереження власної ліквідності», — заявив Марченко.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/268363.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua