За 2022 рік загальна вартість державних пенсійних фондів знизилась на $2,2 трильйона

03 янв, 17:00

Значні падіння на ринках акцій і облігацій за 2022 рік вперше за всю історію знизили загальну вартість світового державного капіталу та державних пенсійних фондів на $2,2 трлн. Про це повідомляє Reuters.

«У звіті Global SWF, зазначається, що вартість активів, якими управляють суверенні фонди, впала до $10,6 трлн з $11,5 трлн, тоді як вартість активів державних пенсійних фондів — до $20,8 трлн з $22,1 трлн», — зазначає агентство.

Дієго Лопес з Global SWF сказав, що основним фактором стало «одночасне і значне» падіння основних ринків облігацій і акцій на 10%, що відбувалося протягом вперше за 50 років.

Це сталося після того, як повномасштабне вторгнення Росії в Україну призвело до зростання цін на сировинні товари і підштовхнуло інфляцію до 40-річних максимумів.

Попри всю турбулентність, грошові кошти, витрачені на придбання компаній, нерухомості або інфраструктури, все ж підскочили на 12% в порівнянні з 2021 роком.

Рекордні $257,5 млрд були використані в 743 угодах, при цьому суверенні фонди також уклали рекордну кількість «мега-угод» на суму понад $1 млрд.

Фактично, п'ять з 10 найбільших інвестицій, коли-небудь здійснених державними інвесторами, відбулися у 2022 році, починаючи з січня, коли інша сінгапурська компанія Temasek витратила $7 мільярдів на покупку фірми з тестування, інспекції та сертифікації Element Materials у фонду прямих інвестицій Bridgepoint.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/268439.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua