Кабмін тимчасово дозволив проводити торги на Prozorro без аукціонів

04 янв, 14:30

Кабінет міністрів ухвалив зміни до постанови №1178, згідно з якими з 3 січня відкриті торги з особливостями в системі Prozorro тимчасово проходитимуть без аукціонів. Про це повідомляє пресслужба Prozorro.

Відмова від аукціонів має забезпечити рівні права всіх учасників закупівель під час регулярних та тривалих відключень електроенергії, йдеться в повідомленні.

У Prozorro пояснюють, що з початком масованого обстрілу енергоінфраструктури підприємці частіше скаржаться, що не змогли взяти участь в аукціоні через відсутність інтернету. Кілька разів Prozorro була змушена перенести дату проведення аукціонів, проте за нинішніх умов це не є системним розв'язання проблеми та призводить до затягування торгів.

"Відмова від аукціонів — це тимчасове рішення, і ми будемо раді їх повернути, як тільки ситуація з нашою енергосистемою буде більш стабільною та прогнозованою", – коментують у Prozorro.

Водночас наголошується, що навіть за відсутності аукціонів у системі Prozorro й надалі проводитимуться конкурентні закупівлі, які дають змогу економити кошти. Система автоматично визначатиме найбільш вигідну пропозицію на основі цін, наданих постачальниками під час подання своєї тендерної пропозиції.

Роман Бриль

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/268477.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua