Складність майнінгу біткоїна оновила мінімум за три місяці

08 янв, 16:00

Складність майнінгу біткоїна оновила мінімум за три місяці. 3 січня після чергового перерахунку показник знизився на 3,59% до 34,09 Т, за даними BTC.com.

Востаннє складність видобутку криптовалюти нижче за цю була встановлена 28 вересня — 31,36 Т. Після цього вона підвищилася, і в листопаді оновила історичний максимум на позначці 36,95 T.

Інший важливий показник мережі біткоїна — хешрейт або сумарна обчислювальна потужність обладнання, що видобуває криптовалюту, — 3 січня коливається близько 262 екзахеш на секунду (Eh/s).

Показник відновився після того, як рекордні морози та снігові бурі в США наприкінці грудня призвели до підвищеного навантаження на електромережі країни та викликали відключення безлічі майнерів. Через це хешрейт мережі тимчасово падав до 170 Eh/s.

Складність мережі
Складність мережі визначає необхідний обсяг обчислювальних потужностей для знаходження нового блоку блокчейні біткоїна. Вона показує скільки разів у середньому майнери повинні обчислити значення хеш-функції, щоб знайти криптовалютний блок.

1 K = 1 тис.
1 M = 1 млн
1 G = 1 млрд
1 T = 1 трлн

При поточному зниженні цільове значення складності встановлено на 31,36 T.

Складність майнінгу змінюється кожні 2016 блоків або приблизно раз на два тижні. Це необхідно, щоб підтримувати час знаходження блоку близько 10 хвилин.

Анна Недогибченко

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/268489.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua