Через падіння попиту квартальний прибуток Samsung впав до 8-річного мінімуму

09 янв, 17:30

Квартальний прибуток південнокорейської Samsung Electronics впав на дві третини до восьмирічного мінімуму, оскільки слабка світова економіка вдарила по цінам на мікросхеми памʼяті і приборкала попит на електронні пристрої. Про це пише Reuters.

Як пише видання, слабка оцінка прибутку найбільшого у світі виробника чипів памʼяті, смартфонів і телевізорів — лідера глобального споживчого попиту — задає слабкий тон квартальним результатам інших технологічних компаній.

Очікується, що прибуток Samsung у поточному кварталі знову скоротиться, кажуть аналітики, після того, як південнокорейська компанія оголосила, що її операційний прибуток за жовтень-грудень, ймовірно, впав на 69% до 4,3 трлн вон (3,37 млрд доларів) з 13,87 трлн вон рік тому.

Це був найменший квартальний прибуток Samsung з третього кварталу 2014 року.

«У всього бізнесу Samsung були важкі часи, але особливо у чипів і мобільних пристроїв», — сказав аналітик BNK Investment & Securities Лі Мін Хі.

Квартальна виручка, ймовірно, впала на 9% порівняно з аналогічним періодом минулого року до 70 трлн вон, говориться в короткому попередньому звіті Samsung про прибутки і збитки.

Зростання глобальних процентних ставок і вартість життя знизили попит на смартфони та інші пристрої, які виробляє Samsung, а також на напівпровідники, які компанія постачає своїм конкурентам, таким як Apple Inc.

Прибуток її мобільного бізнесу знизився в четвертому кварталі, оскільки продаж смартфонів і виручка знизилися через слабкий попит, викликаний макроекономічними проблемами, що затяглися, додали в Samsung.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/268584.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua