WSJ повідомила про можливе банкрутство криптовалютного кредитора Genesis

14 янв, 12:00

Криптовалютний кредитор Genesis Global Trading звільнив 30% своїх співробітників та розглядає можливість подання заяви про банкрутство. Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на обізнані джерела.

Що відомо
Скорочення торкнулися всіх відділів, лише 5 січня компанія звільнила 60 працівників. Тепер у Genesis працюють 145 людей.

Проблеми Genesis, одного з найбільших криптовалютних кредиторів, почалися з банкрутства та ліквідації криптовалютного хедж-фонду Three Arrows Capital, якому компанія надала кредит на $2,4 млрд.

Вже за кілька днів після краху хедж-фонду Genesis скоротив 20% своїх співробітників, а гендиректор компанії Майкл Моро залишив свою посаду.

Другим ударом по фінансовій стабільності Genesis став крах криптобіржі FTX та пов'язаної з нею компанії Alameda Research у листопаді минулого року. За даними джерел WSJ, Genesis позичила Alameda як мінімум «сотні мільйонів доларів».

Незабаром після краху FTX, 16 листопада, Genesis оголосила про зупинення видачі та погашення кредитів.

Для того, щоб врятувати ситуацію, Genesis намагалася залучити інвестицій на $1 млрд. Зокрема компанія звернулася за допомогою до інвестбанку Moelis & Co., зазначає WSJ.

Проте зараз Genesis і Moelis розглядають можливість подання заяви відповідно до статті 11 Кодексу США про банкрутство. Стаття передбачає тимчасовий захист від кредиторів, щоб дати компанії можливість продовжувати функціонувати.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/268622.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua