Мільярдер Бернар Арно призначив дочку керівником Dior

12 янв, 16:30

Бернар Арно, найбагатша людина у світі, доручив своїй дочці Дельфіні управляти Christian Dior, другим за величиною брендом у його імперії предметів розкоші LVMH. Про це повідомляє The Guardian.

Деталі
73-річний Арно є генеральним директором, головою та мажоритарним акціонером групи, яка володіє цілим рядом елітних брендів, включаючи Louis Vuitton, Tiffany, Givenchy, Kering та Moet Hennessy.

У середу, 11 січня, він оголосив, що його старша дочка стане виконавчим директором та головою Dior у рамках реорганізації конгломерату вартістю 382 млрд євро.

Дельфіна Арно, виконавчий віцепрезидент Louis Vuitton та відповідальна за діяльність, пов'язану з продукцією, обійме нову посаду з 1 лютого.

47-річна Дельфіна приєдналась до сімейного бізнесу у 2000 році, пропрацювавши два роки в консалтинговій фірмі McKinsey та провчившись у Лондонській школі економіки. Вона увійшла до ради директорів французької транснаціональної компанії LVMH у 2003 році, ставши першою жінкою і наймолодшою людиною, що увійшла до його складу.

«Під керівництвом Дельфіни популярність продукції Louis Vuitton значно зросла, що дозволило бренду регулярно встановлювати нові рекорди продажів. Її проникливість та незрівнянний досвід стануть вирішальними факторами у постійному розвитку Christian Dior», — заявив Бернар Арно.

Це призначення знаменує повернення до бренду, в якому Арно вперше працювала в 2001 році, де вона почала працювати над взуттям, а потім стала заступником генерального директора і працювала безпосередньо з тодішнім креативним директором Dior Джоном Гальяно.

Сімейний бізнес
Минулого місяця Бернар Арно призначив свого сина Антуана генеральним директором та головою правління Christian Dior SE, холдинговою компанією, яка контролює 41% капіталу та 56% прав голосу в групі LVMH.

Усі п'ятеро його дітей зараз обіймають керівні посади у французькій компанії. У них може бути деякий час, щоб почекати, доки вони не візьмуть на себе управління сімейною фірмою, оскільки торік LVMH змінила статут компанії, щоб дозволити генеральному директору продовжувати керувати компанією до 80 років, а не до 75 років.

Найбагатша людина у світі
Бернар Арно обігнав Ілона Маска минулого місяця і став найбагатшою людиною у світі з передбачуваним статком у 178 мільярдів доларів, згідно з індексом мільярдерів Bloomberg.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/268704.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua