Фінляндія допоможе Естонії приймати біженців з України

21 янв, 14:00

Міністерства внутрішніх справ Естонії та Фінляндії домовилися про те, що Фінляндія готова приймати за тиждень до 100 українських біженців, які самі виявили відповідне бажання. Про це повідомляє ERR.

Цільова група
До цільової групи насамперед входять громадяни України, які ще не мають тимчасового захисту чи діючого посвідки на проживання в Естонії чи іншій країні. Якщо у них є діючий посвідка на проживання, вони повинні спочатку від нього відмовитися і потім подати заяву на отримання нового у Фінляндії.

До цільової групи не входять особи, які не мають права на тимчасовий захист, та громадяни інших третіх країн, якщо тільки вони не є членами родини українського біженця. Також не входять до цільової групи неповнолітні і люди з особливими потребами без супроводжуючої особи, чий переїзд до Фінляндії був би надто обтяжливим.

З біженців, що прибули до Естонії, майже 66 000 осіб повідомили про свій намір залишитися, подано понад 42 000 клопотань про отримання тимчасового захисту.

«Кількість нових українських біженців, які прибувають до Естонії, має тенденцію до зниження. Кількість новоприбулих громадян України в останній місяць в основному залишається на рівні менше ста чоловік на день», — йдеться у повідомленні.

За словами глави МВС Естонії Лаурі Ляенеметса, підтримка з боку Фінляндії необхідна насамперед, щоб уникнути ситуації, коли зі збільшенням числа біженців значною мірою зріс би тиск на здатність естонської держави надавати необхідну допомогу, тому що в такому разі через падіння якості підтримуючих послуг, наприклад, у системі охорони здоров'я чи освіти, постраждали б і біженці, і місцеві жителі.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/268827.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua