З Росії йде нафтогазова компанія Wintershall Dea, пов'язана з Фрідманом та Авеном

19 янв, 16:00

Нафтогазова компанія Wintershall Dea, пов'язана з російськими олігархами Михайлом Фрідманом та Петром Авеном, заявила про вихід з Росії. Про це йдеться у пресрелізі організації.

Збиток Wintershall Dea від списання російських активів становитиме 5,3 млрд євро.

У компанії підкреслили, що обмеження, накладені російським урядом на діяльність західних компаній у країні, унеможливили роботу в Росії. Виконавчий директор компанії Маріо Мерен також засудив агресивну війну РФ в Україні, заявивши, що вона несумісна з європейськими цінностями.

Наприкінці грудня 2022 року російський диктатор Володимир Путін підписав указ, за яким запроваджується державне регулювання вартості продукції та послуг спільних підприємств Газпрому з німецькою Wintershall Dea та австрійською OMV. Уряд РФ встановив граничні ставки цих товарів та послуг. Ціни та тарифи запроваджуються заднім числом — з 1 березня 2022 року та застосовуються до 1 жовтня 2023 року.

Раніше німецьке видання Der Spiegel спільно з проєктом Frontal телеканалу ZDF опублікували розслідування, в якому йдеться про те, що Wintershall Dea заробляла сотні мільйонів євро, видобуваючи в Сибіру компоненти гасу для заправлення російських військових літаків, які обстрілювали українські міста. Сама компанія заперечувала цю інформацію. Також Wintershall Dea інвестувала у "Північний потік — 2" майже мільярд євро. Після початку військового вторгнення Росії в Україну та запровадження європейських й американських санкцій компанія відмовилася від подальшого фінансування проєкту.

Наталія Софієнко

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/268904.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua