Національний банк Австралії запустить стейблкоїн AUDN

23 янв, 15:00

Австралійський банк із «великої четвірки» National Australia Bank повідомив про плани із запуску стейблкоїна AUDN. Про це пише FR.

Що відомо
Він буде прив'язаний до курсу австралійського долара та повністю забезпечений фіатною валютою.

Нова стабільна криптовалюта з'явиться вже у середині цього року. NAB планує випустити стейблкоїн на базі Ефіріуму та в мережі Polygon.

Фіатна валюта, необхідна для забезпечення AUDN, зберігатиметься самим Національним банком Австралії.

Представники NAB повідомили, що новий стейблкоїн переважно використовуватиметься для розрахунків у фінансових трансакціях з кількома учасниками.

Наприклад, AUDN можна буде використовувати при торгівлі кредитів на викиди CO2, для міжнародних переказів та угод про викуп.

Як заявив голова NAB з інновацій Говард Сілбі, блокчейн відіграє ключову роль у розвитку фінансової індустрії, тому банк продовжує використовувати цю технологію.

«Ми безперечно віримо, що елементи технології блокчейну відіграють роль у формуванні майбутнього фінансів. На наш погляд, блокчейн може використовуватися для миттєвих, прозорих та повноцінних фінансових трансакцій».

Нагадаємо, що навесні минулого року інший великий австралійський банк ANZ запустив стейблкоїн A$DC, прив'язаний до місцевої валюти. А восени 2022 року стартап Ettle представив стабільну криптовалюту AUDE.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/268980.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua