Маск продав акції Tesla на $3,6 мільярда перед виходом звіту, який не виправдав прогнозів

28 янв, 12:00

Глава Tesla Inc Ілон Маск продав акції виробника електромобілів на загальну суму близько $3,6 млрд у середині грудня — незадовго до публікації компанією даних про постачання автомобілів за 2022 рік, які виявилися гіршими за прогнози, пише The Wall Street Journal.

Маск продав близько 22 млн акцій 12−14 грудня, середня ціна продажу склала $163, свідчать регулятивні документи.

Tesla оприлюднила звіт про продаж 2 січня. Акції компанії різко подешевшали під час перших торгів 2023 року — 3 січня. Вартість акцій до закриття ринку в цей день опустилася до $108, і таким чином проданий Маском пакет подешевшав на $1,2 млрд, зазначає WSJ.

«Такі дії мають серйозно зацікавити Комісію з цінних паперів та бірж (SEC), — вважає професор фондового права Університету Дьюка Джеймс Кокс. — Питання тут у тому, що знав Маск, і на що ринок чекав після продажу ним акцій».

Правила SEC зазвичай забороняють інсайдерам продавати акції їхніх компаній, виходячи з непублічної інформації. Однак продажі дозволені в тому випадку, якщо вони відбуваються в рамках попереднього плану.

Даних про те, чи продавав Маск акції Tesla відповідно до такого плану, немає, зазначає WSJ.

Передісторія
Tesla збільшила постачання електромобілів минулого року на 40%, до 1,31 млн одиниць. Її власний прогноз передбачав зростання на 50% і більше, а експерти Уолл-стріт в середньому очікували, що річні постачання досягнуть 1,34 млн машин.

Глава Tesla в цілому продав акції компанії більш ніж на $39 млрд з моменту підйому їх ціни до піку в листопаді 2021 року. Минулого року Маск продав акції компанії на $23 млрд, щоб залучити кошти для фінансування покупки Twitter Inc. за $44 млрд.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/269023.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua