Шмигаль оголосив про запуск фінансового «Рамштайну»

25 янв, 13:20

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль оголосив про запуск нового формату системної допомоги України – фінансового "Рамштайну". Його перше засідання на управлінському рівні має відбутися вже цього тижня, повідомив голова українського уряду на засіданні в вівторок.

"Важливо, щоб проєкти фінансової допомоги були чітко скоординовані, тому держави Великої сімки створили мультидонорську координаційну платформу – так званий фінансовий Рамштайн", – розказав Шмигаль, нагадавши, що одні тільки бюджетні потреби України в іноземній допомозі на цей рік становлять не менше $38 млн.

Фінансовий "Рамштайн" діятиме в трьох основних напрямках: стала коротко- та довгоострокова підтримка України, міжнародна координація та підтримка реформ, розвиток приватного сектору.

"Очікуємо, що перше засідання керівного секретаріату платформи відбудеться уже цього тижня", – сказав Шмигаль.

Сьогодні також відбудеться засідання так званого енергетичного "Рамштайну".

"Цей формат зустрічей створено, щоб вирішити три основні питання: прискорити поточні ремонти, щоб відновити обсяги генерації та розподілу, сприяти децентралізації енергосистеми та створити її менш вразливою для ворога, і допомогти Україні впровадити нові програми енергоефективності", – розказав Шмигаль.

Андрій Водяний

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/269055.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua