США відключили від доларів останній великий російський держбанк

27 янв, 17:00

Останній із великих російських держбанків втратив доступ до кореспондентських рахунків США, без яких неможливі операції в доларах. Про це повідомила пресслужба банку.

Причина закриття
Газпромбанк — третій за розміром активів у Росії та єдиний з великих «державних банків», що зберігає доступ до міжнародної платіжної системи SWIFT, — з 27 січня припиняє транскордонні перекази в доларах, повідомила пресслужба.

Причина — у закритті коррахунків американськими JPMorgan Chase Bank та Bank of New York Mellon (BoNY), пояснює банк. Банк просить клієнтів не використовувати його послуги для доларових переказів, а також запевняє, що і фізичні та юридичні особи збережуть «безперервний доступ до своїх коштів».

«Відбулося лише те, що два американські банки за своєю ініціативою з 27 січня закривають наші кореспондентські рахунки, і все», — заявили в банку.

Україна неодноразово закликала західних партнерів запровадити жорсткіші санкції проти російського «Газпромбанку» та відключити його від SWIFT.

Читайте також: РФ платить солдатам за війну в Україні через Газпромбанк — «Схеми»
Раніше журналісти з'ясували, що Росія виплачує заробітні плати та надбавки своїм солдатам, які ведуть війну проти України через «Газпромбанк» — він досі уникає серйозних санкцій Заходу, у тому числі і відключення від SWIFT.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/269132.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua