Банк Канади підвищив ключову процентну ставку до найвищого рівня за 15 років

27 янв, 17:30

Банк Канади підвищив базову процентну ставку овернайт на 25 базисних пунктів до 4,5%, найвищого рівня за 15 років. Центробанк заявив, що ймовірно зробить паузу, щоб оцінити кумулятивний ефект попередніх підвищень. Про це повідомляє Reuters.

Підвищення ставки очікувалося. Багато економістів говорили, що ставку буде підвищено.

Варто зазначити, що канадський Центральний банк підвищував ставки рекордними темпами — на 425 базисних пунктів за 10 місяців, щоб приборкати інфляцію, яка досягла піку на рівні 8,1% минулого літа і сповільнилася до 6,3% у грудні, що все ще більш ніж у тричі перевищує цільовий показник банку 2%.

Зростання інфляції цього року буде сильнішим, ніж прогнозувалося у жовтні, але очікується, що у першому півріччі вона сповільниться, йдеться у квартальному звіті банку про грошово-кредитну політику.

Очікується, що інфляція знизиться приблизно до 3% приблизно в середині цього року і досягне цільового рівня вже наступного року.

«Якщо економіка розвиватиметься відповідно до прогнозу, Рада керуючих розраховує зберегти облікову ставку на поточному рівні, поки вона оцінює вплив кумулятивного підвищення процентної ставки», — йдеться у заяві канадського центробанку.

При регулятор готовий ще більше підвищити облікову ставку, якщо це необхідно, щоб повернути інфляцію до цільового рівня 2%.

Мирончук Роман

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/269133.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua