Економіка США у четвертому кварталі зросла на 2,9%

30 янв, 16:30

Економіка США у четвертому кварталі зросла на 2,9% у перерахунку на річні темпи, свідчать попередні дані міністерства торгівлі США. Аналітики загалом прогнозували підвищення на 2,6%, повідомляє Trading Economics.

За підсумками третього кварталу зростання ВВП США склало 3,2%.

Економіка США за весь 2022 зросла на 2,1%, при цьому темпи підйому різко сповільнилися порівняно зі зростанням на 5,9% у 2021 році.

Незважаючи на зростання ВВП у четвертому кварталі, економіка, схоже, входить до ще більш турбулентної фази на тлі агресивних заходів Федеральної резервної системи (ФРС) США щодо боротьби з інфляцією, пише MarketWatch.

Економісти на Уолл-стріт прогнозують, що ВВП зросте лише незначно у першому кварталі поточного року. Тим часом деякі експерти вважають, що економіка вже перебуває в стані рецесії.

Споживчі витрати, на які припадає дві третини ВВП США, у жовтні-грудні збільшились на 2,1%.

Індекс PCE Core, який уважно відстежує Федеральна резервна система при оцінці ризиків інфляції, у четвертому кварталі підвищився на 3,9% щодо попередніх трьох місяців після зростання на 4,7% у жовтні-грудні. Консенсус-прогноз аналітиків передбачав зростання на 4%.

Подана Мінторгом у четвер інформація є першою оцінкою зміни ВВП США із трьох. Публікацію переглянутих даних за четвертий квартал заплановано на кінець лютого, остаточних — на кінець березня.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/269177.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua