Toyota продала найбільшу кількість автомобілів у 2022 році. Другий – Volkswagen

31 янв, 15:30

Японська компанія Toyota Motor продала 10,5 млн автомобілів у 2022 році, що є найвищим показником продажів серед автовиробників у світі. Toyota продає найбільшу кількість автомобілів третій рік поспіль, повідомляє агентство Reuters.

Загалом світові продажі Toyota, включаючи підрозділ вантажних автомобілів Hino Motors та виробника малолітражних автомобілів Daihatsu, знизилися за рік на 0,1% в основному через падіння продажів на внутрішньому ринку на 9,6% до 1,9 млн авто.

На зовнішньому ринку компанія продала рекордні 8,6 млн автомобілів.

Toyota збільшила виробництво авто на 5% у 2022 році завдяки розширенню потужностей та оптимізації виробництва в Азії та Північній Америці.

Toyota у листопаді минулого року переглянула свій прогноз виробництва на поточний фінансовий рік (закінчується 31 березня 2023 року) до 9,2 млн автомобілів з 9,7 млн.

Найближчий конкурент – Volkswagen Group – продав найменшу за останнє десятиліття кількість авто у 2022 році – 8,3 млн. Падіння продажів пов'язане зі збоями у ланцюжках постачань через війну в Україні та COVID-обмеження у Китаї.

Роман Бриль

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/269198.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua